logo clubromantic
Login:
Parola:
Inscriere | Parola uitata
Home / Articole tematice / Filme

Articole: 1

x

full img

Revolutionary Road (2008)rss
Autor: Jasmine (2009-02-16 01:12:09)
Drama | Romance

http://www.imdb.com/title/tt0959337/

How do you break free without breaking apart? (citat IMDB)

April si Frank Wheeler sunt un cuplu de tineri, care traiesc cu cei doi copii in suburbiile orasului Connecticut pe la mijlocul aniilor '50. Masca lor exterioara le asigura o frustrare ciudata a inabilitatiilor de a-si indeplini cu succes relatia sau carierele.In timp ce relatia lor se deterioreaza intr-un ciclu de neintelegeri fara sfarsit, gelozii si acuzatii, calatoria si visele ce si la doresc realizate sunt puse in pericol...

Un citat care mi-a ramas in minte "What`s so good about the truth is that everyone knows what it is however long they`ve lived without it, no one forgets the truth...they just get better at lying!"

Revolutionary Road e un complex studiu de caz ce disecă relaţia unor tineri căsătoriţi şi deziluzia "visului american". Fascinant de trist, filmul abordeaza  renasterea in plan spiritual prin uciderea monotoniei si trairea vietii in adevaratul sens al cuvantului
Este o poveste a sperantei ca lucrurile intotdeauna pot capata o semnificatie mai mare, mai puternica, mai intensa, ca incadrarea intre anumite constrangeri sociale poate fi largita, limitele pot fi impinse, si chiar si o viata aparent monotona se poate transforma intr-un volum de momente speciale.
Problemele apar cand aripile atat de fragile ale unui vis sunt atinse si stricate de piedicile vietii cotidiene.
Jocul actorilor si sublimele relatii dintre ei sunt redate intr-un mod deosebit. Kate Winslet joaca un rol de instabilitate emotionala aproape fascinanta, Leonardo DiCaprio dovedeste inca o data, ca poate juca excelent roluri extrem de subtile, dar in acelasi timp, poate reda sentimente simple si puternice.


Keywords: sot-sotie moarte relatie-extraconjugala

Trimite pe Y!
Nota: 1 2 3 4 5Pentru a putea adauga un comentariu, trebuie sa te inscrii!

Comentarii: (1)

deprimant
horex (2009-02-17 16:11:18)
Nu m-a incantat filmul prea mult. Extrem de deprimant si fara de speranta. Clar este un esec al visului american dar si un esec in a iti alege partenerul de viata. Categoric frustrarile adunate strica tot echilibrul unei relatii iar copii nu pot salva o relatie in deriva. Personal nu imi place deloc DeCaprio ca actor.


Articole: 1
Copyright Horia Moga 1998-2018, Toate Drepturile Rezervate
itcnet
Forum Iasi | Prieteni, videoclipuri | Horia Moga foto&blog