logo clubromantic
Login:
Parola:
Inscriere | Parola uitata
Home / Articole tematice / Filme

Articole: 1

x

full img

The Kingdom (2007)rss
Autor: cuore (2008-05-19 21:19:03)
Action | Drama | Thriller

http://www.imdb.com/title/tt0431197/
O alta perspectiva, complementara celei din "Lions for Lambs", a "necesitatii" razboiului: cea a  interpretarii efectului drept cauza.
 Keywords: kigdom action drama thriller

Trimite pe Y!
Nota: 1 2 3 4 5Pentru a putea adauga un comentariu, trebuie sa te inscrii!

Comentarii: (11)

Violent peste medie
Mugur (2008-05-21 07:37:29)
Terorism, FBI, jungla din Irak, impuscaturi, explozii, efecte speciale reusite. Nu stiu ce sa zic, dupa filmu acesta sora mea m-a etichetat ca fiind iresponsabil  Filmul este bine realizat, intriga este "desteapta", este un film de razboi care merita vazut insa atentie: nu este recomandat copiilor datorita scenelor de o violenta peste limita admisibila. Eu l-am vazut la cinema si mi-am luat nepotul de 6 ani cu mine. La intrare nimeni nu ne-a atentionat/oprit iar papara ce am primit-o din partea sorei mele ar trebui sa o decontez catre administratia cinematografefelor.

Violent peste medie
cuore (2008-05-21 16:30:35)

Sunt filme in care violenta este intentionata, fortata, cautata ca un ingredient necesar pentru satisfacerea gusturilor unui anumit public, si astea-s filme care imi fac greata. Aici insa violenta este una din culorile atmosferei acelei locuri, reala, trista, ce te pune pe ganduri. Este violenta civililor, batranilor, copiilor. Nu e un film de razboi, are loc in Arabia Saudita, ci un film oameni obisnuiti, politisti si cetateni obisnuiti, care traiesc intr-un vartej care te trage in adancuri. Nimic nu e mai greu acolo decat sa stai drept, in picioare si cu fruntea sus. E violent intradevar, dar cred ca e necesar sa traversezi violenta de pe tot parcursul filmului pentru ca finalul sa capete credibilitate. E un film ce militeaza pentru pace, prin intelegerea mtivatiilor fragile ale razboiului.


Militeaza pentru pace?
Mugur (2008-05-22 07:07:10)
Crezi?
In finalul filmului, iti aduci aminte ce spune copilul arab ca i-a transmis bunicul lui inainte de a muri?
"O sa-i ucidem pe toti!" - asta-si doreste un copil arab!

Militeaza pentru pace
cuore (2008-05-22 16:15:24)

Daca tot ai deconspirat si finalul acestui film, iti amintesc si ce au spus agentii FBI, ravasiti de moartea colegului lor, inca inainte de a calca pe pamant arab: ""O sa-i ucidem pe toti!". Exact aceleasi cuvinte, exact aceleasi dorinte. Un cerc fara inceput si fara sfarsit.


Militeaza pentru pace
miron (2008-05-23 10:13:23)
Diferenta consta in ceea ce inteleg cele 2 grupuri prin 'toti'... pentru inii reprezinta cei care comit acte criminale (teroriste) iar pentru ceilalti reprezinta toti membrii societatii 'infidelilor'...

militeaza pentru pace
cuore (2008-05-23 20:22:19)
Inteleg ca tu dai dreptate unora si pe altii ii condamni. Daca gandesti asa normal ca nu percepi filmul ca fiind anti-rasism si anti-violenta. Eu am vorbit doar de motivele subrede, care sunt de fapt doar actiuni automativante. Ambele parti gresesc, nu neaparat ei in persoana ci modul lor de gandire (unii si altii, ei si noi, ei sunt ucigasii noi suntem arma dreptatii). Si daca propriile actiuni se intorc asupra lor ca o ploaie de nenorociri, pe cine dau vina ? Bineinteles ca pe ceilalti, si se folosesc de asta pentru a valida ce au facut ei insisi gresit, inca de la inceput. Nu exista nici o diferenta intre unii si altii. De fapt ar fi una: unii sunt inculti iar ceilalti sunt oameni cu judecata. Iar in inceputul filmului se arata ca nu este vorba de religie aici, nu e Afganistanul fundamentalist, ci e vorba de ce a facut CIA prin partile alea.
Deci.. imi pastrez parerea: fiindca violenta e o prostie, filmul militeaza pentru pace :). Poate e o logica incalcita, dar e logica mea.

am vazut filmul...
miron (2008-06-20 06:49:41)
Emil, nu este vorba de logica incalcita ci de faptul ca-ti lipsesc niste piese din puzzle si nu le poti gasi in film.
Mesajul filmului este clar asa cum spui dar realitatea este departe de a fi atat de simpla.

realitatea si filmul
cuore (2008-06-21 11:04:46)
Perfect de acord, realitatea este departe de a fi asa de simpla. Asa cum, candva, o alta realitate, la fel de complicata, cerea arderea vrajitoarelor pe rug. Diferenta este ca acum vocile celor ce gandesc altfel, cum sunt si creatorii acestui film, se pot face auzite mai bine.

realitatea este ca...
miron (2008-06-22 11:29:55)
vocile celor care au realizat filmul precum si ale altora ca ei, din pacate, pot duce la distrugerea valorilor democratiei si in ultima instanta, la distrugerea sociatatilor democatice asa cum le cunoastem astazi   'Political correctness' promovata de multe dintre aceste voci, devine o arma in mana extremistilor care azi incearca sa ne intoarca inapoi cu multe secole...
Sa nu uitam ca aici discutam despre lupta dintre democratie si tiranie... lupta care, in ultima instanta, are ca victime 'simplii cetateni' din ambele tabere...

realitatea este ca ...
cuore (2008-06-22 14:49:51)
Realitatea este ca ... ai dreptate De aceea mi-a placut filmul, recomandat de Horia, "Lions for Lambs". Nu s-a terminat nicicum fiindca, parerea mea, nu putem sa ne dam seama ce este bine si ce este rau, care este atitudinea corecta, sau daca de fapt ambele perspective au nevoie una de alta pentru a incerca un echilibru imposibil. Totusi nu se poate sa nu observi ca nu "simplii cetateni" isi doresc lucrurile astea, ci cei ce nu stiu ce sa faca pentru a nu ramane "simplii cetateni" escaladeaza si motiveaza lucrurile astea.

realitatea...
miron (2008-06-24 13:09:16)
Totusi nu se poate sa nu observi ca nu "simplii cetateni" isi doresc lucrurile astea

Exact asta am zis si eu, 'simplii cetateni' sunt victimele puterii dicatoriale sau cei trimsi sa apere democratia... Diferenta este ca primii sunt brainwashed dar cel putin astazi, ultimii sunt platiti si nu luati cu japca ca altadata... atat de trist...


Articole: 1
Copyright Horia Moga 1998-2018, Toate Drepturile Rezervate
itcnet
Forum Iasi | Prieteni, videoclipuri | Horia Moga foto&blog