logo clubromantic
Login:
Parola:
Inscriere | Parola uitata
Home / Forum / Salonul rosu / Dor si fum

Dor si fum

(http://www.clubromantic.ro/1394)rss

vanatoarea de sine

Nota 5.00 din 1 voturi
Adauga comentariu
aiko 2008-07-01 00:14:50

userThumb
Leiden, Olanda
Postari: 31

Mi-e dor...

Mi-e dor de ceva, mi-e dor de ma sfasie, dar nu stiu de ce... Simt doar o tanjeala si o dorinta acuta sa imi umplu golul din suflet cu ceva - un ceva aproape solid, aproape deslusit, aproape limpede, aproape... Parca e langa mine, si e suficient sa inchid ochii si sa intind mana. Doar ca apuc cu degetele numai abur, si nu mi se ostoieste setea.

Imi vine sa imi iau rucsacul, sa impachetez cateva hainute de schimb si un sac de dormit , o sticla cu apa, un ceaunel, niste chibrituri, un cutit de vanatoare, un arc, o tolba cu sageti si pe latosul, tacutul de Brutus si sa o iau prin paduri si prin munti - o saptamana, doua, trei, patru, sa imi uit sunetul vocii, sa ma readuca la viata frigul noptii si taisul pietrelor...
Dar stiu ca nici zestea ciupercilor, nici amareala radacinilor, nici sangele iepurilor nu pot sa imi potoleasca setea.

Mi-e dor sa ma afund intr-un satuc, in casa unei babute care cunoaste toate leacurile pamantului. Sa ii deretic casa si sa ii fac mancare si sa ii alint pisicile, sa ii dorm pe presul de la usa si sa ascult cu sfintenie ce ma invata. Sa torc si sa tes si sa cos vesminte urzite in descantece si binecuvantari, sa alin cu fierturi bubele strainilor care ii bat in poarta...
Dar stiu ca nici asprimea lanii netoarse, nici brutalitatea trecatorilor nu imi pot infierbanta sangele.

Mi-e dor sa imbratisez in copac, tare, mai tare, tot mai tare, atat de tare incat sa imi sara sufletul din mine si sa intre in scoarta, sa curga odata cu seva, sa pulseze in muguri...
Dar stiu ca nici linistea radacinilor, nici extazul frunzelor nu imi alina dorul.

Mi-e dor, mi-e dor sa imi sfasii pielea cu unghiile, sa imi smulg inima din piept si sa o arunc la caini.

Trimite pe Y!
Keywords: vanatoare tacere moarte fum dor
Pe aceeasi tema: Rame |

Pagini: 4
go-first go-previous 1 2 3 4
Comentarii: 34
ultimul comentariu
downjos

believenoneofus
Simplu si calm ( 2008-09-29 10:33:00) uptop
userphoto
Brasov, Romania
Postari: 68
intelepciunea simpla si calma romaneasca coboara parca mai usor din teoretic in practic, din mental in fiintare.

Fara sa stiu ca asta vei spune, ma gindeam ieri ca am primit un dar fara de seaman: constiinta, simpla si calma, ca fac parte din viata... simplu si calm... fara trufii spirituale, fara revelatii ale unor adevaruri absolute, fara ambitia de a atinge eternitatea si altfel decit prin copiii care fac la rindul lor copii, care si ei lasa in urma lor copii si asa mai departe. Ca pacea si calmul vin din intelegerea faptului ca sint "in fire", parte din ea, ca ma simt in datul lucrurilor, o particica neinsemnata din viata, o mica scinteie care miine-poimiine va disparea, asa cum dispar valurile la mal dupa ce au calatorit citeva clipe pe suprafata oceanului. Si ca nu imi doresc altceva decit acea simpla si calma impreunare a miinilor atunci cind imi va fi vremea, in timp ce ochii copilului meu si ai copiilor copilului meu imi lumineaza calm drumul...

Modificat de: believenoneofus (2008-09-29 10:33:48)
Raspunde!
cuore
Nu chiar atat de simplu :) ( 2008-10-11 20:33:37) uptop
nophoto
,
descopar, cu un fel de zimbet, aceleasi ingrediente in ciubarul stramosesc, doar ca le zice altfel.

Cica daca mazgalesti ceva la intamplare si apoi il areti altora, fiecare va vedea altceva. In incercarea de a ghici ce reprezinta acel desen haotic fiecare face apel la ceea ce are la dispozitie, adica propriile amintiri, impresii, emotii si cunostinte. Nu putem construi ceva cu materiale pe care nu le avem. Se zice ca asta ar fi explicatia pentru care fiecare intelegem altceva cand citim acelasi text, cand ne intalnim cu aceeasi situatie, etc.

Deci, in legatura cu darurile, cred ca nu sunt doar atat :)
Raspunde!
rosebud
Raspuns pentru dorul din tine... ( 2009-02-24 12:12:19) uptop
userphoto
Bucuresti, Romania
Postari: 1
Traieste-ti viata aici si acum
Fiecare fir de nisip din clepsidra
Sa-ti deschida mereu un alt drum
De urmat.

Traieste-ti viata frematand
Ca un val de mare albastru
Umple-ti sufletul, furand
Raze de soare.

Traieste-ti viata ca si cand
Soarele ar apune si-ar rasari
In palmele tale arzand
Lacrimi de fericire.

Traieste-ti viata ca si cum
Ai fi un fluture de-o zi
Pentru el conteaza acum
Doar zborul.
Raspunde!
cuore
Pianul lui Dumnezeu ( 2009-11-02 23:02:41) uptop
nophoto
,
"Mi-e dor de ceva, mi-e dor de ma sfasie, dar nu stiu de ce..."

Ieri am stat de vorba cu un sarac de la un asezamant social. Printre altele, l-am intrebat daca li se ofera de lucru, pentru a depasi situatia. Mi-a raspuns ca da, dar pe majoritatea celor de acolo nu-i intereseaza. Au hrana calda, pat curat, chiar si televizor, totul gratis. De ce ar face-o? E o viata "buna". Singura restrictie e sa nu vii acolo baut. Vorbea cumva cu dusmanie despre ceilalti, in special de cei veniti de la casele de copii si de prin puscarii. Spunea ca acestia vorbesc urat, batjocoritor. Nu vor altceva in afara situatiei lor de acum. La sfarsit mi-a aratat "stanga" lui, sa ma convinga ca nu-i e frica de ei. Il intrebam de programe, ce se face pentru ei pentru a iesi de acolo, pentru a elibera locurile pentru altii cazuti in necaz, dar, desi avea o istetime nativa, parea incapabil sa vada mai departe de "lumea" lui. Nu ma intelegea, era ca si cum i-as fi vorbit de Marte si nave spatiale.

Si m-am intrebat unde e dorul din ei. Din cei ce traiesc acolo.

Coborand apoi Cetatuia, am vazut doi oameni intinsi pe un carton, in jurul unui foc. Desi era in jurul amiezei, zaceau acoperiti cu nailone. Dormeau, zaceau, incercand sa nu mai simta nimic. Tot universul li se redusese la acel spatiu ingust dintre peretii de nailon, si toata simtirea la frigul continuu din corp. Cand viata isi cerea dreptul si voia mai mult, o dusca dintr-o sticla ii ajuta sa-si atinga scopul: sa simta cat mai putin.

Si m-am intrebat cine le-a furat dorul din ei.

Azi am vazut un film: Legenda lui 1900. Un copil alb este abandonat la nastere pe un transatlantic. Crescut de negrii care lucrau in cala, universul copilariei lui nu se intinde mai departe de peretii vaporului. Fascinat de cel mai frumus lucru din acea lume, sala de bal, isi exprima sentimentele si visele la pian, ajungand in scurt timp celebru. Desi ar fi putut sa aiba totul pe uscat, nu reuseste niciodata sa paraseasca vaporul, lucru de neinteles pentru ceilalti. Inainte de a muri, odata cu vaporul, isi clarifica sentimentele ce l-au impiedicat sa coboare, intr-un mod care mi-a amintit de acest subiect, dor si fum, vanatoare de sine:

"Tot orasul
Nu ii vedeam sfarsitul
Sfarsitul...
Te rog?
Vrei te rog, sa imi arati unde se sfarseste?
Era totul foarte bine pe pasarela aia.
Si eram cel mai bun în haina mea eleganta
Faceam o figura frumoasa
Si coboram
Nu ceea ce am vazut m-a oprit, Max
Era ceea ce n-am vazut
Intelegi?
Ce nu am vazut
In orasul acela intins
era totul, cu exceptia unui sfarsit
Nu avea sfarsit
Ceea ce nu am vazut a fost momentul cand totul ia sfarsit
Sfarsitul lumii
De exemplu, pianul
Clapele incep
Clapele se termina
Stii ca sunt 88
Nimeni nu te poate contrazice
Nu sunt infinite
Tu esti infinit
Si pe clapele acelea, muzica pe care o canti este infinita
Imi place asta
Cu asta pot sa traiesc
Ma urci pe pasarela aia
Si imi desfasori in fata
o claviatura cu milioane
Milioane de clape ce nu se sfarsesc niciodata
Si asta e adevarul Max,
ca nu se sfarsesc niciodata
Claviatura este infinita
Si daca este infinita
nu exista muzica pe care sa o poti canta
Si stai pe scaunul pe care nu trebuie
Asta este pianul lui Dumnezeu
Isuse, ai vazut strazile?
Doar strazile.
Erau cu miile
Cum sa te descurci?
Cum alegi doar una?
O femeie
O casa
O bucata de pamant care sa fie a ta
un peisaj pe care sa-l privesti
Un mod de a muri
Nici macar nu stii cand se va termina
Vreau sa zic, nu te sperie niciodata
gandul la asta?
La maretia trairii in ea?
M-am nascut pe vasul asta
Si lumea a trecut pe langa mine
chiar si doua mii de oameni odata
Si am avut dorinte
Dar nu mai multe decat au incaput intre prora si pupa
Imi cantam fericirea, dar nu pe un pian infinit
Am invatat sa traiesc asa
Uscat?
Uscatul e o corabie mult prea mare pentru mine
E o femeie prea frumoasa
o calatorie prea lunga
un parfum prea puternic
E o muzica pe care eu nu stiu sa o cant.
In cel mai bun caz, as putea mor
Pana la urma, eu nu exist pentru nimeni""

Modificat de: cuore (2009-11-02 23:07:28)
Raspunde!
Pagini: 4
go-first go-previous 1 2 3 4
Comentarii: 34
ultimul comentariu
uptop

Adauga comentariu

Copyright Horia Moga 1998-2010, Toate Drepturile Rezervate
itcnet
Forum Iasi | Prieteni, videoclipuri