| aniflor | 2009-01-13 22:01:22 | |
bucuresti, romania Membru din: 2008 Postari: 1 |
in dragoste ca si in razboi....poti fi pasional....manat de convingerile tale "futuriste"....convins ca azi e bine, dar maine va fi perfect.... in dragoste.....exploatezi momentul....il traieste la intensitate maxima, profiti de fiecare clipa petrecuta impreuna.....si apoi visezi cu ardoare la momentul cand va veti revedea pentru a simti din nou acel fior, acea stare de beatitudine....care te face sa vrei mai mult....mai mult iubesti si esti iubit...... sau e doar impresia ta ca esti iubit?....el (ea).......simte la fel? ai intreba...dar iti este teama.....este doar un gand urat.....va trece......nu are rost sa strici momentul...... in dragoste ca si in razboi, lupti pentru tine si pentru viitorul tau, iei prizonieri, inima si sentimentele celuilat, sperantele si visele lui, negociezi diplomatic sau nu, un armistitiu......si te bucuri de victorie! ce se intampla cand pierzi?...cand esti inselat miseleste?.....cand armele folosinte sunt dintre cele mai murdare? te razbuni?...incerci sa-ti iei revansa? sa domenstrezi ca a gresit?...sau il lasi deoparte.....asteptand ca timpul sa judece si sa faca dreptate? te intorci in lumea ta si iti lingi ranile..sau pregatesti contraatacul? sunt curioasa care sunt parerile voastre.....mai ales acum in momente de "criza" cand fiecare isi arata adevarata fatza incercand sa obtina cat mai mult pentru el, in defavoarea celorlalti....sub orice forma!!!! |
|
| Keywords:
relatii razbunare dragoste
Pe aceeasi tema: Dragostea distructiva | Flávio Gikovate | |
||
Pagini: 2
| Comentarii: 11 ultimul comentariu |
jos |
| horex |
|
|||
|
Bucuresti, Romania Membru din: 2001 Postari: 417 |
Parerea mea e ca razbunarea nu are sens. Oricum facand asta nu readuci iubirea la viata dimpotriva practic arunci cu noroi peste niste sentimente pe care le-ai avut catre cineva. Razbunarea e doar un semn de orgoliu ranit. Practic nimeni nu te-a obligat sa te indragostesti. De asta consider ca trebuie sa ne asumam riscul de la inceput. So daca iese rau poate fi indirect si din cauza noastra. A arunca intreaga responsabilitate pe umerii celuilalt nu e o solutie. |
|
||
| samanca |
|
|||
bucuresti, Romania Membru din: 2009 Postari: 8 |
toata lumea se razbuna intr-un fel sau altul... in dragoste, sau mai bine spus cand incepe sa se clatine piedestalul numit dragoste.. fictiune... ce e dragostea? sincer habar nu am ... e diferita mereu - nu are definitie exacta. e ceva in care te bagi pentru ca asa se cuvine, ca acolo te-ai nascut, ca iti sunt rude, ca vrei sa pleci de acasa, ca vrei sa iti simti hormonii, ca vrei sa ai cui sa-i faci mancare, ca a zis mama ca are salariu bun, ca are masina, ca are CASA, sau "gadget", ca vrei pe cineva pe care sa-l certi ca nu lasa capacul de la buda jos, ca iti aduce un parfum, ca iti face o poza, sau se face ca se duce sa cumpere un hamburger dar vine cu un trandafir, ca te tine in brate sa faci pipi cand tu ai un glontz in piept (kate si brad), ca face mancare dar nu spala vase, ca seamana cu denzel washington, ca are tatuaje, ca are baloane, mai nou... ca are dinti... etc... ma gandeam, lumea se arunca/ plonjeaza in dragoste (fast love) asa cum se arunca in fast food - schimb de id - ne cunoastem - ne vedem si ne placem ca ne spunem ce ne place sa auzim dar nu suntem asa... sau daca e, e doar atat... schimb de saliva rapida - si mergem sa copulam mai departe. boc boc boc ... (apropo de un sms de sarbatori) cine apare: razbunarea ... m-a lasat - tu-i mama lui ... a gasit alta ... tu-i mama ei - a gasit altul... coada, la ea la usa... pardon, la id. de ce s-au lasat? pai el nu scrie cu i din a, mananca literele sau nu si-a schimbat sosetele nici a doua oara... razbunare schimb poza - schimb statusul - pun poza la avatar cu urmatorul ... hai ca aberez... live and let go - spunea cineva... dar oare poti sa-ti educi creierii aia care chiar au inventat ceva frumos ca pentru orice inceput in doi? ego-uri multe, pline si expirate. ne'mpiedicam de noi doar... o data, de doua ori, ne place si mai vrem. si totusi, de ce nu ma vrea!!!!!!!! unde-am gresit? cand i-am controlat in sms-uri? cand i-am blokat toate adresele de femei din mail? cand am facut credite pe numele lui si apoi i-am spus ca e slab? cand i-am spus ca e prea slaba dupa ce faceam amor de 4 ori pe zi, ca nu avea timp nici sa manance? cand i-am spus ca e grasa ca mi-a facut niste copii plangaciosi? ajunge... live and let go ...... |
|
||
| Criss |
|
|||
|
bucuresti, Romania Membru din: 2009 Postari: 1 |
”Era asa de bine!” Acesta este fraza de dupa...oripilati de discrepantele dintre prezent si trecut..Retoric,ne intrebam de ce inceputul e roz?!Si,daca tot este,de ce nu e continuat?!Amandoi,doua vise,impletind...iubirea?!Sau ce o fi fost...iar in ora de acum,cautand clipe trecute si toate cate pierdute..Razbunarea?!La ce bun?Nu exista vina unuia dintre cei doi,ci doar nivelul asteptarilor celuilalt nu a fost atins...asta se poate numi ”greseala”,”vina”? Nicidecum...si,deci,razbunarea nu isi are rostul,ar fi o razbunare pe propria persoana!Si nici macar a regreta...ce luam cu noi dupa?Iluziile si sperantele s-au ratacit pe drum,iar gandul fericirii doare,insasi fericirea doare!Ne rugam sa nu plece iubirea,oprind destinul si facand un sclav din el,bantuind in vazduhuri ireale!Din prea multa durere si renegare,se naste reprosul,insa destinatia acestuia e mereu eronata:celalalt!Mai apoi,isi gaseste locul uitarea..oh,uitarea,cea mult asteptata!Unul,uitand cu bine,celalalt,uitand doar ceea ce nu a fost!Inarmati cu nimic din ce a fost,gandind ca prea devreme a fost prea tarziu,venim si plecam spre nicaieri!Plina de luciditate(sau macar crezand aceasta),in final,doresc a parafraza pe O. Paler:”Sa nu-ti amintesti,in schimb,orice.Nu sunt bune decat amintirile care te ajuta sa traiesti in prezent!” |
|
||
| Jasmine |
|
|||
|
Bucuresti, Romania Membru din: 2009 Postari: 26 |
Cand dragostea se termina ce faci? te razbuni? care ar fi motivul? Doar dintr-un exces de mandrie si orgoliu, ceea ce mi se pare aberant. Ce castigi razbunandu-te? Doar o satisfactie amara si dezaprobarea lui vesnica. Cum a spus si Horia nu va reinvia dragostea; Cea mai inteligenta solutie ramane indiferenta, cum glumea cineva mai sus "ii dam ignore de pe mess :)" |
|
||
| mirella08 |
|
|||
|
Bucuresti, Romania Membru din: 2008 Postari: 15 |
Si in dragoste ca si in razboi pierzi si castigi,depinde in ce conditii se intampla asta... cred in ideea de a incerca sa te educi inca de la inceputul unei relatii sa stii sa accepti izbanda si la fel de bine si infrangerea si mai cred ca trebuie sa stii sa nu te agati intr-atat de mult de momentele intens traite, de visele coapte impreuna, incat sa nu mai stii sa te dezlipesti la un moment dat... inca impresionata de un film pe care l-am vazut recent, despre viata unui barbat care a facut curte unei femei timp de vreo 50 de ani,care si-a asteptat unica iubire adevarata tot cam atat...o dragoste in vremea holerei, un sentimentalism ce debuteaza exagerat la inceput, continuat cu sansa, maturizare, suferinta, alegeri, dragoste sub semnul unei singuratati care doare ..., mi-e greu sa ma gandesc acum la razbunarea din dragoste |
|
||
| tristan |
|
|||
Bucuresti, Romania Membru din: 2001 Postari: 10 |
Poate nu as fi raspuns daca nu m-as fi impiedecat de fraza" in dragoste ca si in razboi, lupti pentru tine si pentru viitorul tau, iei prizonieri, inima si sentimentele celuilat, sperantele si visele lui, negociezi diplomatic sau nu, un armistitiu......si te bucuri de victorie! Dragostea nu are de a face cu razboiul. Hai sa spunem ca facem o calatorie impreuna atata vreme cat suntem interesati sa descoperim aspecte similare care ne reprezinta sistemele de valori. Optiunea de prelungire a relatiei de cuplu se bifeaza din cand in cand. Se bifeaza sau nu se mai prelungeste. Restul sunt actiuni datorate nesigurantei sau descoperirii unor nevoi noi, neasteptate sau ACCEPTAREA ADEVARATEI NOASTRE NATURI care este o mare surpriza sau o mare intelepciune. |
|
||
| vasile |
|
|||
Galati, Romania Membru din: 2008 Postari: 15 |
"Restul sunt actiuni datorate [..] care este o mare surpriza sau o mare intelepciune." si iata cum reuseste domnul Tristan, cel care aproape un deceniu s-a semnat cu indemnul "traieste intens", sa vorbeasca in aceeasi fraza, in aceeasi propozitie, despre intensitatea unei trairi "surprinzatoare" si despre "intelepciune". si o face atat de firesc incat parca asa a vorbit de cand lumea!!! ... se pare ca de-acum incolo va trebui sa ma obisnuiesc si cu acest logos al lui despre "intelepciune"! domnule prestidigitator, stai oleaca si ia-ma usor ca m-ai zapacit. zi-mi si mie din ce maneca ai scos intelepciunea asta si de cand stii matale sa o impletesti asa fain dupa degete...ca sa pice iadul daca n-am sa intru la spectacolul asta si de-o mie de ori ca sa te pricep! cu rever. |
|
||
| angel |
|
|||
|
Constanta, Romania Membru din: 2008 Postari: 5 |
Ca si voi, am iubit. Tot ca si voi, am suferit cand s-a terminat. Recunosc ca am avut momente cand am incercat sa ma razbun. Apoi am realizat cat de mult greseam si cat de tare imi automutilam sufletul. Cum bine spunea Horex, am inteles ca aruncam cu noroi in propriile sentimente. ca imi negam iubirea. asta a durut mai tare decat acel "ramas bun" care oricum ar fi venit intr-un viitor nu prea indepartat.. acum imi este bine. poate pentru ca am invatat ca singura mea sansa pentru a trai din nou frumos este sa fac pace cu mine insami...sau... cine stie?! |
|
||
| miron |
|
|||
|
Mississauga, Canada Membru din: 2001 Postari: 298 |
acum imi este bine. poate pentru ca am invatat ca singura mea sansa pentru a trai din nou frumos este sa fac pace cu mine insami... Cred ca aceasta este cea mai buna concluzie in tot acest topic... Asa ar trebui sa gandeasca toti cei care se gandesc vreodata la razbunare...Modificat de: miron (2009-01-22 09:19:55) |
|
||
| sile42 |
|
|||
Brasov, Romania Membru din: 2008 Postari: 4 |
Daca incerci sa te razbuni,inseamna ca nu ai iubit destul. |
|

jos

Asa ar trebui sa gandeasca toti cei care se gandesc vreodata la razbunare...