logo clubromantic
Login:
Parola:
Inscriere | Parola uitata
Home / Forum / Salonul verde / Oameni si lupi

Oameni si lupi

(http://www.clubromantic.ro/15371)rss

Mic indreptar sociologic...

Adauga comentariu

aiko 2009-07-30 14:51:48

userThumb
Leiden, Olanda
Postari: 31
Dupa aproape 100 de ani de cand au fost exterminati din multe tari, lupul a devenit foarte popular se pare, aproape peste noapte, pe post de... nu radeti... animal de companie. Si pentru ca nu e legal sa posezi un lup pur sange, sunt la mare cautare hibrizii (preferabil peste 50% gene de lup). Din pacate, sunt rari oamenii care reusesc sa tina sub control un hibrid cu continut genetic ridicat. Puii sunt foarte docili pentru ca in natura supravietuirea lui depinde de familie, dar in momentul in care ajunge la maturitate, un lup nu mai asculta de nimeni, ci e genetic conditionat sa urce cat poate de sus in ierarhie, provocandu-i pe toti cei mai sus decat el, si observandu-le toate slabiciunile. Asa ca din preferatul si dulceata casei, foarte multi hibrizi ajung curand abandonati, daca nu au fugit deja, si asta dupa ce au distrus casele in care au crescut si au muscat /sfasiat eventual vreo 2-3 oameni.

Mesajul meu nu este insa despre lupi. Ci despre oamenii capabili sa fie lideri, sau mai degraba despre lipsa lor.

Pe vremuri, acum muuuult mult de tot, legendele povestesc despre lideri deosebiti, acompaniati de cate un lup. Se pare ca toate culturile au legende din astea, mai inflorite sau mai simple. Cel mai des este vorba de barbati, dar apar si femei din cand in cand. Oameni relativi singuratici, dar de o intelepciune rara, si o conditie fizica deosebita. Oameni care ii unesc pe toti ceilalti in jurul lor, in vremuri dificile, si ii scot din necaz. Oameni de care am avea si noi nevoie acum, ca sa iesim din tranzitie, din criza, din consecintele propriei prostii si autodistrugeri, din ce o mai fi.

Poate ca testul de baza pentru orice individ care doreste sa se ridice in politica si sa ocupe functii cheie, ar fi demonstreze ca se descurca cu un hibrid langa el, si atata timp cat hibridul nu ii sare la gat, si ii ramane alaturi, il urmam si noi cu toata increderea...

Cu drag,
Aiko

P.S. Pentru functiile de presedinte si prim ministru propun lup pur sange.
Trimite pe Y!

Comentarii: 5 downjos

aiko
mici bucurii rautacioase... ( 2009-08-04 16:00:43) uptop
userphoto
Leiden, Olanda
Postari: 31
De data asta despre lupi...

Citeam acum cateva zile pe net ca a crescut excesiv cererea de hibrizi lup/caine in Vest, si ca guvernele sunt silite sa ia masuri de limitare si protectie ca sa previna si diminueze numarul de hibrizi adoptati de oameni, in special a hibrizilor cu continut genetic ridicat (de lup, ca genele de caine nu mai sunt la mare pret).

De ce? M-a amuzat teribil sa citesc motivele: hibrizii sunt foarte curiosi de la natura, si invata din pura observatie, mai repede decat orice caine. Ca urmare, reusesc in timp record sa deschid orice usa/cutie/lada/sertar etc, chiar si cele prevazute cu mecanisme speciale, pt copii de exemplu, si reusesc sa evadeze din casa tot timpul, in cele mai nastrusnice modalitati. De asemenea, se amuza sa urle in ton cu orice sirena de pe sosea, inclusiv la 4 dimineata, si adora sa ii muste si sa ii rontaie pe cei dragi. In plus, nu pot fi educati nici cu pedepse nici cu tratament egalitar, si trebuie sa ramai in permanenta 100% foarte puternic sufleteste si trupeste, ca sa ramai lider. Visatul cu ochii deschisi, depresia sau stresul dupa o cearta / o zi oribila la servici, o noapte nedormita, chiar si o simpla raceala te transforma usor in tinta de atac...

Mi s-a umplut sufletul de bucurie sa vad ca lupii nu se lasa asa usor limitati, domesticiti, inrobiti, indobitociti :-)
Raspunde!
cuore
Comentariu ( 2009-08-17 22:54:39) uptop
nophoto
,
Aiko, vad cu bucurie ca nu ai lasat sabia prea departe :)
Raspunde!
silviucostea
sa nu uitam deasemeni... ( 2009-08-19 19:06:18) uptop
userphoto
Deta, Romania
Postari: 23

...ca lupul a facut parte din simbolul de lupta al stramosilor nostrii daci (drapelul), tocmai datorita nesupunerii si a inteligentei sale. Cat de aproape erau de natura inaintasii nostrii, si cat de mult am reusit noi sa ne indepartam de ea! Pe bune, ca daca nu as avea "idealuri"  pentru copilul meu (discutabil - in sensul ca nu vreau ca el sa regrete alegerea mea mai tarziu), mi-as lua o stana in varf de munte, si doar in week-end as iesi "in oras". Si asta doar pentru socializare. Cu drag, Silviu

Raspunde!
dara
:) ( 2009-09-25 17:14:07) uptop
userphoto
Bucuresti, Romania
Postari: 58
Eu cunosc un om de-asta. Il cunosti si tu. Ma refer strict la criteriile de mai sus. i se zice si Ozzy :)
Raspunde!
hohenstaufen
Comentariu ( 2009-11-03 23:43:55) uptop
userphoto
Bucuresti, Romania
Postari: 16
Lupul...
Lupii...
Sunt un fel de vikingi in spatiu; da nu vine codexul odata....
Cam ca Celelalte Cuvinte...
Raspunde!
Comentarii: 5 uptop

Adauga comentariu

Copyright Horia Moga 1998-2010, Toate Drepturile Rezervate
itcnet
Forum Iasi | Prieteni, videoclipuri